Het is lang geleden dat ik voor het laatst een mooie perfecte tafel zag. Nou, eigenlijk denk ik dat dat komt omdat ik altijd meer geïnteresseerd ben in wat er op mijn bord zit. #makePastaNotWar

Hoe dan ook, aangezien ik niets van koken weet (behalve sushi maar goed …) dacht ik dat het kunnen aankleden van een mooie tafel in ieder geval een betere indruk zou geven.

Allereerst: het tafelkleed!
Het is beter om een ​​gewone te gebruiken, maar deze kan worden gekleurd als het voor een etentje tussen vrienden is.
Als het een professioneel diner is, is wit verplicht!
Het tafelkleed moet om de tafel vallen met een lengte van ongeveer 30 centimeter (zo’n aandacht voor detail is wel leuk om te meten).

Ten tweede: de borden!
Hier komt het deel dat de perfectionisten leuk vinden en de “ik geef geen chic etentje” mensen haten.
Borden moeten ongeveer 3 centimeter van de rand van de tafel worden geplaatst. De tussenruimte moet ongeveer 40 centimeter zijn, zodat mensen elkaar kunnen horen en niet elke vier seconden tegen de arm van de buren kunnen botsen.
Er is maar EEN bord. Maar je kunt een bord voor de soep toevoegen als er een is, of een bord voor het brood dat linksboven op de hoofdplaat wordt geplaatst.

Ten derde: het bestek!
De vork gaat naar links en het mes naar rechts volgens de hand die ze zal gebruiken. Ik heb met een vriend ruzie gemaakt over mensen die linkshandig zijn zoals ik … maar dat zijn de regels … wees dappere linkshandige metgezellen!
De soeplepel gaat rechts naast het mes.
In Frankrijk zorgt de traditie ervoor dat de vork en de lepel met hun rug naar het plafond gericht zijn. Engelse traditie is het tegenovergestelde.

Ten vierde: de bril!
Boven het bord! Aan de linkerkant is er het grotere glas (voor water), dan het glas voor de rode wijn en daarna het glas voor de witte wijn. Dan komt de champagnefluit. Waterglazen moeten gevuld worden als iedereen rond de tafel gaat zitten !!

Ten vijfde: de servetten!
Het gevouwen servet staat links op het bord. Geen papieren handdoek! Je hebt nu een perfecte tafel (decoreer volgens de sfeer die je wilt geven, ik vertrouw je voor het ontwerp!)

Nu dan tijd om onze borden te vullen, ik ga wat kooklessen nemen! Volgende keer verbrand ik mijn pasta niet!