De laatste keer dat ik naar het huis van mijn vriend ging, viel ik letterlijk in slaap op de grond. Je zult begrijpen, het was een vloerkleed voor de open haard! Het is letterlijk onmogelijk om dat te weerstaan.

Dus begon ik erg van vloerbedekking te houden en wilde ik er ook een voor mijn eigen kamer. Nou ja, toen ik op internet naar informatie zocht, ontdekte ik dat mijn genegenheid niet door iedereen werd gedeeld.

Dus ik vroeg me af wat de voor- en nadelen waren, waardoor ik zou kiezen of ik genoegen zou nemen met dit geweldige slaapmateriaal (ik kan overal slapen, hoor, maar tapijt is comfortabeler).
Ik wil zeggen dat de meeste voor- en nadelen die ik vond min of meer gebaseerd zijn op onze vijf zintuigen, wat best grappig is.

Voordelen:
Het gezichtsvermogen: tapijt bedekt de imperfectie van de vloer als niets anders. Je hele vloer ziet er onberispelijk uit!
Het gevoel van aanraking: je hoeft geen pantoffels te dragen om extra comfortabel te zijn op deze verdieping. In de winter zorgt het voor een fijne, gezellige kamer die bijzonder aangenaam is als het buiten sneeuwt.
Het gehoor: tapijt blokkeert geluiden, wat geweldig is als je buurman een onruststoker is die om 4 uur ’s ochtends lawaai maakt. (Ik heb het over een eigen ervaring !)

Nadelen:
Het gevoel van aanraking: Tapijt is vatbaar voor stof en mijten, wat al een probleem is, maar dat wordt versterkt als je baby’s en kleine kinderen of huisdieren hebt. Tapijten vangen ook vrij snel allergenen op en hebben vaker onderhoud nodig dan een andere vloeroplossing.
Het gevoel van ruiken: Tapijt vangt ook de geuren op. Of je huisdier heeft besloten er een broodnodig dutje op te doen of je vriend heeft daar wat te drinken gemorst, de geur zal niet zo gemakkelijk verdwijnen.
Het gevoel van proeven:…. Ik hoop zeker dat ik nooit iets over dit gevoel zal vinden als ik het over tapijten heb ….

De conclusie is dus vrij eenvoudig voor mij. Vloerbedekking is over het algemeen goedkoper dan andere vloeren, maar ze hebben ook hogere onderhoudskosten. Ze moeten vaker worden verzorgd. Daar moet je je dus bewust van zijn als je tapijt in een kamer wilt leggen.

Wat mij betreft, ik ben erg lui als het gaat om vaak dingen schoonmaken. Dus ik ga tapijt in een hoek van mijn kamer leggen om er een comfortabele hoek met voetenbankje van te maken. Ik heb mijn comfortabele plek en het zal niet lang duren om te onderhouden!

Gebruik Hagerty Foam Shampoo voor het onderhoud van vloerkleden, tapijten en andere wasbare bekleding.
Gebruik Hagerty Dry Shampoo voor het onderhoud van vloerkleden, tapijten en andere delicate stoffering.
Gebruik Hagerty 5* Shampoo Concentrate voor de verzorging van vloerkleden, tapijten en wasbare bekleding.