De horlogeband is een essentieel onderdeel van mode. Het komt in al zijn vormen en met steeds meer gevarieerde kleuren en materialen. Het wordt steeds moeilijker om te kiezen, vooral omdat elk materiaal een specifieke betekenis heeft. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen.

De traditionele horlogeband is de lederen. Het is een nobel en verfijnd materiaal dat een ruime keuze aan kleuren biedt. Het is het ultieme materiaal van luxe. Het blijkt vaak een kwaliteitsgarantie te zijn omdat de technieken van afwerking, looien en verwerken zeer specifiek zijn. Toch worden bij dit materiaal de afstelgaten snel beschadigd. Vooral wanneer je licht leer kiest, wordt het snel vuil. Kortom, als je wilt dat je horloge een vleugje luxe is in je outfit en je graag verandert, dan is leer voor je gemaakt.

De metalen armband staat bekend om zijn duurzaamheid. Kies voor metaal als je je horloge duurzaam wilt houden. Er zijn verschillende kleuren en materialen, maar de keuze is beperkter dan bij leer. Rosé goud, witgoud, goud, zilver of roestvrij staal zijn de hoofdkleuren van de metalen armbanden. Als je een actief en constant persoon bent, zal de metalen armband perfect bij je passen.
De kunststof of siliconen armband heeft een jonge modekant die erg bevalt, en dit in tegenstelling tot het traditionele imago van de leren armband. Symbool van dynamiek, deze armband is het voorrecht van de atleet. Goedkoop en veelzijdig, de armband past vaak bij multifunctionele horloges (waterdicht, chronometer, GPS …).

Er zijn ook andere soorten armbanden op de markt, zoals houten of nylon armbanden. Hoewel een minderheid in vergelijking met andere materialen, trekken deze armbanden steeds meer mensen aan die tegen redelijke prijzen hun gebruikelijke horloges willen veranderen. (Makkelijk) verwisselbare, gestreepte of effen, nylon armbanden bestaan ​​in vele varianten, waardoor ze bijzonder interessant zijn om kleur aan je pols te geven. Ze kunnen zowel bij een jurk als casual gedragen worden en zijn praktisch en licht van gewicht, wat een aanwinst is in de zomer. Houd je van kleuren en wil je iets praktisch en relatief sterk, kies dan voor de nylon armband.

Wat betreft houten armbanden: ze surfen op de “wilde trend” van onze huidige samenleving. “Meer nieuwe technologieën gaan vooruit, meer dingen worden gedematerialiseerd, en we moeten meer wortel schieten, om opnieuw verbinding te maken met materie (steen, aarde, ruw hout), om sensaties, sterke en primaire emoties te herontdekken”, zegt Elizabeth Leriche, lid van de Franse sterrenwacht. van Home and Object Fair en trendjager. De natuur wordt een belangrijk thema, het dringt zich op als een essentieel element en inspireert makers. Houten horlogebandjes combineren meestal natuurlijke, ambachtelijke productie en respect voor het milieu. Door het gevoel te geven een stukje natuur om de pols te hebben, hebben houten armbanden nu een groeiende plaats op de horlogemarkt. Als je respect voor het milieu en ethische handel wilt aanmoedigen, zal de houten armband in overeenstemming zijn met je waarden.

Je hebt nu alle kaarten in handen om de armband te kiezen die bij je past. Wat het ook is, de armband heeft onderhoud nodig om op tijd mee te gaan en al zijn glans te behouden. Hagerty-producten zijn hier om dit te doen.