Zilverwerk, ja of nee?

Kwaliteitsbestek: een rendabele investering?


Zoals alle alledaagse voorwerpen, zijn de soorten, merken en vormen van bestek in overvloed aanwezig. Mensen komen steeds meer in de verleiding om de goedkoopste gebruiksvoorwerpen in het plaatselijke warenhuis te kopen. Toch gaat er niets boven een zilveren bestek. Op de lange termijn zul je een winnaar zijn. Onze lades zitten vol gedraaid of beschadigd, saai en onaantrekkelijk bestek. Het is alleen maar bestek, de borden zijn beter zichtbaar op tafel, zou je kunnen zeggen? Maar als je je tafel aankleedt met beschadigd bestek, is het zeker alsof je een mooi horloge draagt ​​met een gebroken glas, het is vervelend om te gebruiken, ook al is het niet zo duidelijk als een kapotte armband.


Er zijn 3 hoofdtypen bestek: massief zilver, verzilverd en roestvrijstalen bestek.


Massief zilveren bestek is het duurst omdat het is gemaakt van echt zilver met een nikkel- of koperlegering. Het is niet nodig om ze te reserveren voor speciale gelegenheden, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoe meer je ze gebruikt, hoe minder ze de neiging hebben om te bezoedelen. Dit type is erg resistent. Om hun glans te garanderen, moeten ze echter worden onderhouden. Gebruik Hagerty Silver Bath om ze moeiteloos te laten glanzen.


Als je een gezinsbestek wilt doorgeven, geef dan de voorkeur aan verzilverd bestek. De kwaliteit van verzilverd bestek maakt van elke maaltijd een bijzondere gelegenheid.
Verzilverd zilveren bestek is inherent goedkoper, maar minder duurzaam en stevig, ook al is het qua glans vergelijkbaar met massief zilveren bestek.


Roestvrijstalen gebruiksvoorwerpen zijn tegenwoordig de meest voorkomende. Ze vergen weinig of geen onderhoud en zijn het goedkoopst. Toch zijn ze minder stevig dan zilveren bestek.
Onze keuze is ongetwijfeld het massief zilver, zeer resistent, het geeft een nobele kant aan je tafel. Een vraag blijft bestaan ​​bij de veelheid aan merken en stijlen: hoe kiest je je bestek?


Houd er allereerst rekening mee dat gewicht een garantie is voor kwaliteit. Een mooie set bestek is behoorlijk zwaar. Als je het licht vindt, is het misschien niet massief zilver. De beste stukken bestek zijn vrij dik en vouwen niet. Als het bestek zacht is, is het niet van goede kwaliteit.


Je kunt ook controleren of de binnenranden van de vorktanden niet ruw zijn en zoeken naar een vloeiende reflectie in de bodem van de lepel; dit betekent dat de polijstkwaliteit goed is, waardoor het bestek langer meegaat.


Zorg er ten slotte voor dat de set alle onderdelen bevat die je nodig hebt. Lepels worden bijvoorbeeld niet altijd in sets meegeleverd.