Jarosinski & Vaugoin: het verhaal van een beroemde goudsmid

Het familiebedrijf werd in 1847 opgericht door Carl Vaugoin. Hij is gespecialiseerd in zwaar handbestek en hij legde de basis van het merk. Jarenlang ontvingen Jarosinski & Vaugoin vele onderscheidingen (Wereldtentoonstelling in Wenen 1873, Koninklijke onderscheiding in 1910, Wereldtentoonstelling in Parijs 1937, in Brussel 1958 …) en rustten vele koningshoven uit (Roemeens, Arabisch, Maleis …).


Jarosinski & Vaugoin, de oudste zilversmidwerkplaats van Wenen, is gewijd aan luxe en traditie. Jarosinski & Vaugoin maken al meer dan 160 jaar kostbaar bestek, voortreffelijk serviesgoed en luxe artikelen voor dagelijks gebruik, zilveren sieraden en kunstvoorwerpen, uitsluitend van echt zilver.


De kunst en het ambacht van de zilversmid is een eeuwenoude traditie in Wenen, gekoesterd door Jarosinski & Vaugoin sinds de oprichting in 1847. Het bedrijf is een van de laatsten in zijn gilde die hoogwaardige zilveren voorwerpen met de hand vervaardigt volgens traditioneel vakmanschap.

Hierdoor konden speciaal gemaakte en op maat gemaakte stukken aan de klanten worden aangeboden.


De uitgebreide bestekcollectie omvat meer dan 200 verschillende bestekpatronen met een enorme variatie aan modellen, van eenvoudige tot rijk versierde vormen, waarbij alle belangrijke periodes vertegenwoordigd zijn. De meest populaire stijlen zijn barok, chippendale en art nouveau, evenals de handgreepornamenten van de “Wiener Werkstätte”. Deze worden exclusief gereproduceerd door Jarosinski & Vaugoin.


Hun sublieme creaties met een buitengewone kwaliteit van materiaal en vakmanschap zijn over de hele wereld zeer gewild. Het internationale succes van het bedrijf is altijd gebaseerd geweest op de productie van zwaar, met de hand gesmeed tafelbestek en tafelgerei.


Een essentieel element van hun succes is het aanbieden van individuele ontwerpen die precies voldoen aan de verwachtingen van de klant. Hun bestek wordt bijna een deel van je gezin, aanwezig op alle belangrijke momenten, van doop tot huwelijk. Deze objecten waar je van houdt, verlichten de beste momenten van je leven.


Ze werken al jaren samen met Hagerty. Ze gebruiken schoonmaakproducten, vooral de aan zilver gerelateerde, in hun dagelijkse werk. Daarom raden ze Hagerty aan om voor kostbaar zilverwerk te zorgen.