Wanneer heb je voor het laatst de olie in de auto gecontroleerd? En hoe zit het met je polshorloge?

Je brengt je auto naar de garage en laat je pak schoonmaken, maar hoe zit het met je horloge? Hoewel het een handig item is, is het ook een sieraad dat je dag in dag uit draagt ​​- daarom is het verstandig om je polshorloge goed te verzorgen en te onderhouden, zodat het werkt en zo lang mogelijk in topconditie blijft.


Het is waarschijnlijk niet een klein bedrag dat je aan deze aankoop hebt uitgegeven, en het is je favoriete horloge geworden. Je moet de trucs kennen om het te behouden, zodat het zo lang mogelijk om je pols kan blijven. Gelukkig, lees deze tips om precies te weten wat je moet doen, nu we je eraan herinneren dat je goed voor je polshorloge moet zorgen.


“Je laat je pak schoonmaken, en dat zou je ook met je horloge moeten doen. Controleer of de armband perfect is en of de kast in goede staat verkeert, net als bij een auto”, legt Connie Pedersen uit, die al 17 jaar in de horlogemakerij werkt bij Ure & Guldhuset NH Jorgensen. Ze weet hoe een polshorloge beschadigd kan raken zonder onderhoud.


“Je moet om de twee tot vijf jaar naar de horlogemaker gaan, afhankelijk van het type horloge. De horlogemaker voert een druktest uit en kijkt ook of het gesmeerd of afgesteld moet worden. Tegelijkertijd wordt het achter- en waar je het opent goed bekeken ‘, zegt Connie Pedersen.
“Het is ook nodig, omdat de huid en het zweet van je arm kunnen bezinken en het horloge van achter erg vuil kunnen maken en deeltjes achter in de kast kunnen achterlaten. Stel je voor hoe gênant een paar schoenen zou zijn als je ze elke dag zou dragen twee jaar lang. “


Als je horloge een quartz uurwerk hebt?
Het quartzhorloge is het meest voorkomende type polshorloge. Het is gewoon het type best verkochte horloge. Toch zorgen veel mensen niet goed voor het horloge – je zult deze groep vermijden als je deze tips opvolgt:
· Vervang de batterij om de twee jaar.
· Controleer tegelijkertijd het horloge bij de horlogemaker om te zien of het nog waterdicht en stofdicht is.
“De verzegeling is gemaakt van rubber en siliconen, en de verzegeling zet uit of kan barsten bij het openen.

Als je horloge een automatisch of handmatig mechanisch uurwerk heeft?
Automatische en handmatige mechanische horloges zijn iets complexer dan kwartshorloges, maar zelfs als er geen batterij hoeft te worden vervangen, is het altijd aan te bevelen om het horloge te onderhouden:
· Controleer het horloge elke twee jaar bij de horlogemaker.
· Laat de veer ongeveer om de vijf jaar trekken en afstellen. Deze kleine veer in het horloge moet worden afgesteld zodat het horloge niet te snel of te langzaam wordt.
“Als je de kroon hebt gedraaid of een kleine inkeping, kun je die misschien niet zien. Met een druktest controleert de horlogemaker of het horloge nog gesloten is.

Je kan het zelf doen
· Zet je mechanische horloge één keer per dag weer in elkaar totdat u weerstand voelt.
· Zet je automatische horloge eens in de twee weken weer in elkaar.

Schoonmaak
Je denkt zelden na over de effecten van je huid op je horloge. Naast het afvegen na een warme dag, volg je deze tips ook thuis.
· Maak het horloge elke maand schoon met een zachte doek, zoals een Hagerty Stainless Steel Cloth..
· Gebruik speciaal ontwikkelde Hagerty-producten wanneer de armband grondig moet worden gereinigd.
· Controleer of de kroon correct is geplaatst en niet uitsteekt.
· Spoel het horloge af nadat je naar het zwembad of de zee bent gegaan.

Algemeen onderhoud
· Doe het horloge af als je slaapt, net alsof je je schoenen en bril afdoet voordat je naar bed gaat.
· Zorg ervoor dat de armband de juiste lengte heeft. Als het te groot is, glijdt het horloge om je pols en loop je het risico het te verliezen en te beschadigen.
· Vermijd sterke temperatuurschommelingen, vooral als je een mechanisch horloge hebt, zelfs als dit waterdicht is.
· Leg je horloge niet in de zon of ga direct het water mee in. Het horloge kan het grote temperatuurverschil tussen de extreme hitte van de zon en de koude van het water niet weerstaan. Het wordt daarom afgeraden om een ​​polshorloge mee te nemen tijdens een uitstapje naar het strand.