Adviezen voor plaatselijke juwelierszaken: vermijd deze typische dingen die je sieraden verpesten

Veel mensen weten niet hoe ze voor hun sieraden moeten zorgen. We ervaren velen die bijvoorbeeld niet weten dat ze niet met sieraden mogen zwemmen of hun handen in een emmer met wasmiddel mogen steken, vertelt Susanna Müller, mede-eigenaar van Müller’s Goldsmith in Frederikssund (Denemarken). Ze geeft je hier vijf tips over hoe ze haar sieraden verzorgt.


Reinigers, bodylotion, haarlak en parfum. Het dagelijks leven zit vol met dingen die je sieraden verpesten. En er zijn er velen die het helemaal niet weten.


“Het is jammer om veel geld uit te geven aan een juweel als je niet weet hoe je ervoor moet zorgen. En als je dat niet doet, worden al je sieraden lelijk en verliezen ze zowel helderheid als glans ”, zegt Susanna Müller.


In feite duurt het maar twee minuten voordat sieraden weer als nieuw schitteren. Toch realiseren veel mensen zich niet dat sieraden precies dezelfde dagelijkse zorg nodig hebben als wanneer bijvoorbeeld leren schoenen met de juiste leercrème behandeld moeten worden.


Dit geldt ook voor dagelijks contact met crème, lichaamsoliën en parfum op de huid, waardoor vuil en vet op de sieraden wordt afgezet. En dan kunnen vooral wasmiddelen echt op de sieraden slijten.
“Over het algemeen moet je eraan denken je sieraden af ​​te doen als je schoonmaakt”, zegt Susanna Müller.


Maar alle metalen en edelstenen hebben enorm verschillende formules en vereisen enorm verschillende zorg. Stenen moeten bijvoorbeeld heel anders worden verzorgd dan diamanten en goud. Een basisregel is echter dat je je sieraden altijd uit moet doen als je schoonmaakt, zonnebaadt en zwemt.
“Je moet weten welke sieraden je hebt en hoe je er het beste voor zorgt. Zonder zorg wordt goud dof, terwijl zilver gewoon corrodeert en breekt. We hebben een aantal geselecteerde verzorgingsproducten van Hagerty in de winkel die daar perfect voor zijn. En we adviseren je graag als je twijfelt over hoe je aan de slag kunt met je sieraden ”, zegt Susanna Müller.


Hier geeft ze je haar beste advies over hoe je het beste voor de sieraden kunt zorgen:
– Gebruik speciaal ontwikkelde verzorgingsproducten van Hagerty om je sieraden schoon te maken
– Voorkom alle soorten stoten op de sieraden
– Houdt je sieraden uit de buurt van contact met nagellakremover, parfum, zeep, wasmiddelen en haarlak
– Gebruik je sieraden niet tijdens het baden of zwemmen. Doe je ringen af ​​bij het handen wassen en schoonmaken
– Doe ook je sieraden af ​​als je sport, zonnebaadt en slaapt.