Hoe je je sieraden in de zomer schoon kunt houden: tips

Kunstwerken die je rond draagt ​​(gewoonlijk sieraden genoemd) zijn geen zomervriendelijke accessoires. Zomerelementen zoals zweet, parfums en zonlicht hebben de neiging om je sieraden te beschadigen, te breken of de glans te stelen. Maar laat de zomer je niet doen afzien van je favorieten. Met een beetje extra zorg kun je overwegen om je sieraden in elk seizoen te dragen en er geweldig uit te zien zoals je altijd bent.


Om Ryane Delka, voorheen van het sieradenmerk Silpada, te citeren: “De chemicaliën in zonnebrandcrème en het zoutgehalte van zweet lijken erg op zwembad- en oceaanwater en versnellen de snelheid van aanslag en corrosie. Zand kan als een schuurmiddel voor metaal, leer en stenen werken, terwijl blootstelling aan de zon componenten kan doen vervagen, kleefstoffen kan verzachten en het metaal kan verkleuren. “

Onze tips:
– Draag geen sieraden in met chloor verrijkt zwembad of oceaanzout water
Doe je sieraden af want door het chloor in het zwembad en het zoute water in de oceaan kun je metalen sieraden beschadigen en verkleuren. Het zal de afwerking aantasten en de glans van edelstenen doen afnemen.
Bovendien moet je hebben gemerkt dat als je langer in het zwembad blijft, je vinger krimpt, wat kan resulteren in het wegglijden van ringen. Je zou ze kunnen verliezen als je niet voorzichtig bent. Je hebt een reiniger nodig als je een ring in het zwembad draagt.


– Blootstelling aan de zon
Veel edelstenen, waaronder kunziet en amethist, zijn niet zonvriendelijk omdat ze gevoelig zijn voor UV-stralen. Te veel blootstelling aan de zon van deze edelstenen kan hun kleur onomkeerbaar veranderen. Het verwijderen van je sieraden is de veiligste stap. Maar als je ze hebt gedragen, is het verstandiger om een Hagerty Jewel Clean te gebruiken.


– Vermijd contact met sieraden met zand en vuil
Als je aan het zwembad bent, in de zon speelt of tuiniert, doe dan je ringen af, want ze kunnen vol zandstof en vuil lopen. Deze kleine deeltjes kunnen krassen maken op metalen en zachtere edelstenen. Laat je ringen dus maar thuis voordat je zandkastelen gaat bouwen.


– Houd zonnebrandcrème, zonnebrandcrème, olie en insectenspray op de baai
Deze producten zijn chemisch bereid en laten vaak een vettige film of laag achter op sieraden en edelstenen die het oppervlak van edelmetaal beschadigen. Vermijd logen van je sieraden met deze chemicaliën beladen producten. Zorg ervoor dat je je halsstukken, armbanden, enz. afdoet terwijl je zonnebrandcrème aanbrengt.
Er is echter een Hagerty Silver Clean verkrijgbaar die elke chemische laag van uw zilveren sieraden kan verwijderen.

Tips van deskundige juweliers:
– Gebruik geschikte reinigings- en onderhoudsproducten die speciaal zijn samengesteld voor elk type metaal of steen.


– Zorg er bij het opbergen van je sieraden voor dat je ze in een met stof gevoerde sieradendoos en een doos met verdelers doet, zodat je sieraden niet tegen elkaar aan botsen en krassen krijgen.


– Om je kostbare sieraden professioneel te laten reinigen, maak je na het zomerseizoen een afspraak met een gerenommeerde juwelier die je items de beste schoonmaakbeurt kan geven om hun glans en sprankeling te behouden.


– Zorg ervoor dat je je kostbare edelstenen thuis houdt tijdens buitenfeesten of bij het zwembad.

Investeer tijd om je sieraden schoon en veilig te houden, zodat ze jarenlang glanzend blijven!