Ariane Ernst: samenwerking met Hagerty

Ariane Ernst, een Duitse sieradenontwerper, heeft al een heel interessant leven geleid. Na een tweejarige opleiding als goudsmid aan de Weense Goud- en Zilversmedenacademie en een bachelor- en masteropleiding Applied Art & Design aan de Düsseldorf University of Applied Sciences, verhuisde ze eerst naar New York en daarna naar Zwede. Haar eigen label bestaat dit jaar zeven jaar en haar prachtige minimalistische ontwerpen zijn een onmisbaar onderdeel geworden van de sieradenbranche.

Als geen ander juweelontwerpster ontmoet ze de tijdgeest van haar generatie en weerspiegelt haar sieraden sociale kwesties en minimalisme, wat voor haar erg belangrijk is. Ariane zet trends met haar ontwerpen en heeft een scherp gevoel voor wat de markt de komende twee tot drie jaar zal inspireren. Dit is waarschijnlijk de reden waarom haar klanten steeds bij haar terugkomen om haar sieraden te kopen.

Als onderdeel van een samenwerking met Hagerty biedt Ariane Ernst nu ook sieradenreinigingsproducten aan voor haar klanten. We ontmoetten haar voor een praatje en stelden haar een paar vragen.

Ariane, heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen om met ons te praten. Hoe kwam de samenwerking met Hagerty tot stand?

AE: Ik vind de samenwerking geweldig en ik ben blij dat het gelukt is. Ik heb contact opgenomen met Hagerty. In onze werkplaats gebruiken we de Hagerty Cloths[poetsdoeken] en af ​​en toe het Hagerty Silver Bath. Ik wilde heel graag mijn eigen verzorgingsset voor sieraden uitbrengen. Hagerty heeft uiteraard jarenlange expertise. Ik nam contact op met de Hagerty-directie en na enkele gesprekken kwam de samenwerking tot stand.

Heeft u een favoriet sieraad dat u zelden uitdoet?

AE: Ik draag altijd sieraden. Zonder dat zou ik me naakt voelen. Ik heb sieraden die ik altijd draag, andere doe ik af als ik thuiskom. Eén ding is echter zeker: het werkt niet zonder sieraden. Voor de geboorte van mijn zoon heb ik een ketting gemaakt, die ik bijna altijd draag. Kortom, je ziet mij nooit zonder sieraden en ik voeg altijd iets nieuws toe.

Hoe belangrijk is het om sieraden regelmatig schoon te maken?

AE: We bieden veel klanten een sieradenreinigingsservice waarbij we hun sieraden schoonmaken en voorbereiden. Idealiter zou ik willen dat mijn sieraden mijn klanten een leven lang vergezellen. Ik vind dat heel belangrijk en daarom geven we onze klanten altijd een van de Hagerty Cloths. Eigenlijk wil ik mijn klanten leren om voor hun sieraden te zorgen. Want sieraden is iets waar je voor moet zorgen zodat je er lang plezier van hebt. De sieraden kunnen worden aangetast door invloeden van buitenaf zoals zonnebrandcrème, zeewater en dergelijke. Verzorging is erg belangrijk – want als ze goed worden verzorgd, zien de sieraden er als nieuw uit.
Ook de pH van je eigen huid speelt een rol. Voor sommige mensen oxideert bijvoorbeeld een zilveren ketting al na één dag, voor anderen duurt het jaren of zelfs nooit. Je kunt dus niet generaliseren hoe vaak de sieraden moeten worden schoongemaakt, dat is net zo individueel als de sieraden en de drager ervan.

Hoe bewaar je je sieraden?

Het is belangrijk om de sieraden droog te houden. Als het wordt blootgesteld aan een hoge luchtvochtigheid, merk je dit meteen.

Beste Ariane, bedankt voor dit interessante gesprek en ik kijk ernaar uit om met je samen te werken!