Hagerty voor al uw kostbare bezittingen

Gebruiksaanwijzing Hagerty tapijtreinigingsmachine


Gebruiksaanwijzing in pdf


… zo gemakkelijk werkt het, in 8 eenvoudige stappen…

Stappenplan:


Voorbehandelen van het tapijt

Hagerty S.O.S. (voor)reiniger

Met uw eigen stofzuiger het tapijt goed zuigen. Vooraf kleurechtheid testen. Aanbevolen wordt hardnekkige vlekken en looppaden met Hagerty SOS reiniger vóór te behandelen.

Machine gereedmaken voor gebruik

Maak de Hagerty machine gereed voor gebruik: koppel eerst de sproeislang aan en druk vervolgens de zuigslang op de machine. Sluit daarna het uiteinde van de zuig- en sproeislang aan op de meegeleverde stang. Als laatste plaatst u het vuilwateremmertje in de machine en drukt u het deksel stevig aan. De Hagerty machine is nu gereed voor gebruik.

Dosering van Hagerty 5* Tapijtshampoo

Lees voor de juiste dosering het etiket op de achterzijde van de fles. Verdun vervolgens de Hagerty vloeistof met handwarm water. Giet nu de verdunde vloeistof in de schoonwatertank van de machine.

 

WAARSCHUWING:
Uitsluitend Hagerty 5* Tapijtshampoo is geschikt voor in de machine. Andere producten kunnen niet alleen de machine maar ook uw tapijt beschadigen!!!

Inschakelen van de machine

Schakel de machine in door middel van het indrukken van beide druktoetsen. U hoort nu zowel de pomp als de motor lopen.

Werking van de sproeihendel

Zodra de pomp is ingeschakeld, wordt bij het inknijpen van de sproeihendel de vloeistof uit de machine -via het vloermondstuk- in het tapijt gesproeid. Laat u de hendel weer los dan zal het sproeien direct stoppen.

BELANGRIJK
Zodra u merkt dat bij het inknijpen van de sproeihendel geen vloeistof meer wordt gesproeid of u hoort luid pompgeruis, schakel dan onmiddellijk de pomp uit. Dit voorkomt oververhitting en beschadiging aan de machine.

Schoonmaken van uw tapijt

Plaats het vloermondstuk ongeveer 1 meter naar voren en knijp de sproeihendel in. Trek nu met een rustige en gelijkmatige beweging het mondstuk naar u toe. De ingesproeide vloeistof wordt vrijwel gelijktijdig weer opgezogen. Zorg ervoor dat het mondstuk licht tegen het tapijt blijft aangedrukt. Aan het einde van de baan laat u de hendel los zodat het sproeien stopt.

Behalen van het beste resultaat

Voor het behalen van het beste resultaat zuigt u de voorgaande baan direct nog tweemaal na ZONDER de sproeihendel in te knijpen. Hiermee zuigt u tot 80% van de vuile vloeistof uit het tapijt. Hierna begint u aan een nieuwe baan en herhaalt u de stappen 6 en 7 totdat u het volledige oppervlak gedaan heeft. Met overlappende banen werken.

Verwijderen van de vuile vloeistof

Zodra u klaar bent of de vloeistoftank leeg is, direct de pomp en de zuigmotor uitschakelen. (Niet gebruikte schone vloeistof kunt u met behulp van de zuigslang uit de schoonwatertank zuigen). U kunt nu het deksel van de machine verwijderen en het emmertje uitnemen en legen. Door de biologische afbreekbaarheid van Hagerty, kunt u de vuile vloeistof gewoon via uw eigen afvoer verwijderen.

Machine schoonmaken alvorens naar de dealer terug te brengen.

...en uw tapijt is niet alleen grondig gereinigd en fris ruikend, maar ziet er ook weer uit als nieuw !!!